Svetovanje o dojenju

Svetovanje o dojenju

Ženske po svoji naravi dojimo, odkar obstaja človeška vrsta

Čeprav je dojenje naravni proces, se ga je potrebno naučiti. Sama zaupam v ženske sposobnosti in sledenje lastni intuiciji. Dejstvo pa je, da dojenje v prvih dneh in tednih po porodu, za večino ni enostavno, potrebno je veliko potrpežljivosti, vztrajnosti in truda.

Dojenje ni samo optimalna prehrana za razvijajočega se otroka, ampak tudi pomaga vzpostaviti trdne temelje varne navezanosti med materjo in otrokom, kar ima pomembno vlogo pri samem razvoju otrokovih možganov in tudi pri zdravem razvoju osebnosti. Na voljo so številne informacije o dojenju, vendar se mladi starši pogosto znajdejo v navzkrižju nasprotujočih si nasvetov. Pri odpravljanju težav glede dojenja so točne in pravočasne informacije ključnega pomena.

V ta namen smo se v Zdravstvenem domu Velenje odločili, da s 1. junijem 2019, nudimo INDIVIDUALNO SVETOVANJE O DOJENJU.

Vsak par mama-otrok je drugačen, zato je tudi iskanje možnih rešitev prilagojeno posameznim situacijam. Svetovanje poleg informacij zajema tudi praktično pomoč in psihološko podporo, ki je predvsem v prvih tednih, pa tudi kasneje, lahko bistvenega pomena pri doseganju želenih ciljev.

Za posvet bo na voljo dovolj časa in miru, kjer se boste počutile varne in sprejete. Za kar je potrebna topla beseda, iskrena podpora in pravo znanje.

Dea Hudarin Kovačič

Diplomirana babica, diplomirana medicinska sestra

Koordinator Programa priprava na porod in starševstvo
Telefon: 03 899 56 21
E-poštni naslov: dea.hudarin@zd-velenje.si

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Preskoči na vsebino