Delovni čas

 • Ponedeljek
  07:00 - 14:00
 • Torek
  07:00 - 14:00
 • Sreda
  07:00 - 14:00
 • Četrtek
  07:00 - 14:00
 • Petek
  07:00 - 14:00
 • MALICA:
  dopoldan od 10.00-10.30
  popoldan od 16.00-16.30.

Naročanje

S klicem na telefonsko številko v delovnem času ambulante
03 8995 497 ali 03 8995 455

Preko elektronske pošte na naslov narocanje.razvojna@zd-velenje.si

Osebno v delovnem času v prostorih razvojne ambulante

Preko navadne pošte na naslov
ZD Velenje, razvojna ambulanta,
Vodnikova 1, 3320 Velenje.

Obvestila

Brez odsotnosti.

Paciente obveščamo, da od 1.7. do 31.8. opravljamo svoje delo po poletnem delovnem času – torej samo v dopoldanskem času. V tem času se bo delo v popoldanskem času izvajalo samo za nujne in neodložljive primere. Hvala za razumevanje.

Kaj je in kdo so izvajalci

Zgodnja obravnava predšolskih otrok s posebnimi potrebami in predšolskih otrok z rizičnimi dejavniki je celostna obravnava otrok in njihovih družin. Gre za otroke in njihove družine, ki potrebujejo posebno pozornost in skrb zaradi dejavnikov tveganja za razvoj oziroma z opaženimi odstopi v razvoju. Sestavljen je iz zdravnikov specialistov za pediatrijo, medicinskih sester, fizioterapevtov, delovnih terapevtov, logopedov, specialnih pedagogov, psihologov, socialnih delavcev, kordinatorjev za pomoč družinam in predstavnikov družin.

Kaj obsega in kakšni so cilji

Nadomestiti primanjkljaje oziroma maksimalno spodbuditi otrokove dane možnosti, da dosežemo optimalno prilagoditev otroka na razvojno motnjo in največjo stopnjo neodvisnosti otroka. Okrepimo zmogljivost družine, spodbudimo socialno vključenost otroka in družine, ter z vsem tem vplivamo na čim boljšo kakovost življenja otroka in njegove družine.

Komu je namenjen

Za otroke v predšolskem obdobju, ki potrebujejo posebno pozornost in skrb zaradi dejavnikov tveganja za razvoj oziroma opaženimi odstopi v razvoju in za njihove družine. Tovrstni dejavniki tveganja in odstopi v razvoju so lahko prepoznani v okviru družine, v zdravstvenem sistemu, v okviru izvajanja preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni oziroma pregledov znotraj tega okvira in drugih obravnav v vrtcu, v vzgojno-izobraževalnem zavodu, socialnovarstvenem zavodu ali v okviru storitev centrov za socialno delo.

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Skip to content