Obvestila

24

Okt 23

Zobni RTG ima novi delovni čas

Spoštovani,

Slikanje zob se od 13.11.2023 do nadaljnjega izvaja:

 • ponedeljek, četrtek, petek: DOPOLDAN
 • torek, sreda: POPOLDAN

Hvala za razumevanje.
OE Rentgen

24

Okt 23

ZOBNI RTG

Spoštovani,
obveščamo vas, da je slikanje zob v ponedeljek, 30. 10. 2023, samo dopoldan.
In v četrtek, 2. 11. 2023, samo popoldan.

Prosimo za razumevanje.
OE Zobozdravstva

19

Okt 23

Nov sistem čakalne vrste v ELM

Spoštovani,
v Enoti za laboratorijsko medicino (ELM) se v povprečju dnevno zvrsti okoli 300 preiskovancev. V tistem času leta, ko je več obolenj prebivalcev zaradi raznih virusnih okužb, pa beležimo tudi do 400 preiskovancev dnevno. Ta podatek je odlična podlaga za razumevanje, da če želimo zagotavljati zadovoljivo in kakovostno obravnavo preiskovancev, moramo v organizacijo dela vključiti sistem čakalne vrste. Sistem čakalne vrste nam pomaga omogočati pravičen in konstanten tok obravnav preiskovancev, saj kljub temu, da je več kot polovica preiskovancev na laboratorijske preiskave naročenih, vsi ne upoštevajo datuma in ure, prav tako pa prihaja dnevno v laboratorij več kot četrtina preiskovancev nenaročenih.

Brez sistema čakalne vrste bi vsekakor prihajalo do večje zmede, gneče in prerivanja preiskovancev v čakalnici. Razumemo, da je vsaka sprememba ob uvedbi stresna in se zaradi nepoznavanja sistema lahko pojavlja nezadovoljstvo, vendar verjamemo, da bo, ko se bomo vsi skupaj navadili novega sistema čakalne vrste, prednost le tega vsem očitna.

Podrobnosti TUKAJ.

10

Okt 23

Razbremenilni pogovori za lažji dan

Ob svetovnem dnevu duševnega zdravja – 10. oktobra predstavljamo možnost » RAZBREMENILNIH POGOVOROV ZA LAŽJI DAN «

V varnem in sproščenem okolju vam bomo prisluhnili o izzivih ali čustvenih stiskah, s katerimi se kdaj soočamo vsi, ter predstavili preventivne programe s področja duševnega zdravja.

# vzeti_si_čas
# prisluhniti
# razumeti
# podpreti
# usmeriti

Prijave sprejemata psihologinji Niki Jakol (03 / 8995 489) in Sabina Prešiček (03 / 8995 410).
Na drugi številki dobite tudi našega dietetika, če bi vas slučajno zanimalo še kaj o zdravi prehrani. 😊
P. S.: Razbremenilni pogovori niso namenjeni klinično psihološki obravnavi. Za le-to se lahko obrnete na naše mojstre KLINIČNE PSIHOLOGIJE ZA ODRASLE (03 / 8995 560) ali OTROKE IN MLADOSTNIKE (03 / 8995 563).

Prijazno vabljeni!

9

Okt 23

Informativno podporna skupina za svojce oseb z demenco

Prijave in informacije na telefonski številki 03/8995 523 ali suzana.hrast@zd-velenje.si

Potek:

 • Skupino vodi socialna delavka iz Centra za duševno zdravje odraslih ZD Velenje, Suzana Hrast, mag. socialnega dela
 • Skupina zaprtega tipa, omejeno št. članov v skupini: 12
 • 6 srečanj, z možnostjo podaljšanja srečevanja skupine glede na potrebe udeležencev
 • Izvedba v Velenju, enkrat tedensko
 • Prva skupina se bo začela srečevati v ponedeljek, 06.11.2023. Organizacija srečevanj in formiranja novih skupin se bo prilagajala
  potrebam ljudi.

Vsebine:

 1. Srečanje:
  TUDI DRUGI SE SPOPADAJO S PODOBNIMI IZKUŠNJAMI – IZKUŠNJE SVOJCEV OSEB Z
  DEMENCO
 2. Srečanje:
  KOMUNIKACIJA Z OSEBO Z DEMENCO
 3. Srečanje:
  INFORMACIJE O BOLEZNI
 4. Srečanje:
  PRILAGODITVE DOMAČEGA OKOLJA IN VARNOST OSEB Z DEMENCO
 5. Srečanje:
  VIRI POMOČI IN UVELJAVLJANJE SOCIALNOVARSTVENIH PRAVIC OSEB Z DEMENCO
 6. Srečanje:
  PREPREČEVANJE IZGORELOSTI SVOJCEV

Povezava na podstran za več informacij
https://zd-velenje.si/center-za-dusevno-zdravje-odraslih/informativno-podporna-skupina-za-svojce-oseb-z-demenco/

4

Okt 23

Imenovanje novega direktorja zavoda

Na seji Sveta Mestne občine Velenje, ki je potekala včeraj, 3. oktobra 2023, so mestni svetniki podali soglasje k predlogu Sveta javnega zavoda Zdravstvenega doma Velenje o imenovanju direktorja ZD Velenje. Za novega direktorja zdravstvenega doma s štiriletnim mandatom je bil tako imenovan asist. mag. Janez Kramar.

Kramarjeve naloge bodo poleg organiziranja in vodenja dela in poslovanja zavoda tudi skrb za strokovno in zakonito delo zavoda, hkrati bo deloval kot predstavnik in zastopnik ZD Velenje.

Asist. mag. Janez Kramar, ki je doslej delal kot vodja reševalne postaje UKC Ljubljana, je bil pred tem zaposlen kot vodja reševalne službe v ZD Velenje. Je tudi podpredsednik Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije. Na razpis za direktorja ZD Velenja, ki je bil odprt med 6. in 20. septembrom 2023, je sicer prispelo pet prijav. Nekaj izmed njih ni izpolnjevalo vseh razpisnih pogojev, zato sta se v nadaljnji postopek izbire uvrstila dva kandidata, s katerima je Svet javnega zavoda ZD Velenje konec septembra opravil razgovor. Člani sveta so za novega direktorja ZD Velenje soglasno izbrali kandidata Janeza Kramarja in ga v potrditev predlagali včeraj tudi svetnikom Mestne občine Velenje, ki so njegovo imenovanje potrdili.

21

Sep 23

Center za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti

Spoštovani,

obveščamo vas, da je center 21.9.2023 zaprt. V petek 29.9.2023 je center odprt od 6.15-7.00 ure.

Lep pozdrav.

12

Sep 23

ZOBNI RTG

Obveščamo vas, da je urnik slikanja zob v času od 18. 9 do 2. 10. 2023 spremenjen. 

Slikanje zob se bo izvajalo po naslednjem urniku:

 • od 18. 9. 2023 do 22. 9. 2023 je slikanje zob v ponedeljek in četrtek popoldan; torek, sredo in petek dopoldan;
 • od 25. 9. 2023 do 2. 10. 2023 je slikanje zob v ponedeljek, četrtek in petek dopoldan; torek in sredo popoldan.

11

Sep 23

Zdravnica družinske medicine Maja Jurko

Zdravnico družinske medicine Majo Jurko, dr. med., spec. druž. med., bodo od 11. 9. 2023 dalje, ko je pričela z bolniško odsotnostjo, ki se bo nadaljevala v porodniški/starševski dopust, nadomeščali zdravniki po razporedu, ki je/bo objavljen na naši spletni strani: https://zd-velenje.si/razporedi/

11

Sep 23

Ambulanta zobozdravnice Vjollce Ahmetaj, dr. dent. med., NE DELA zaradi daljše odsotnosti zobozdravnice. 

Od 11. 9. 2023 do nadaljnjega so pacienti po črki priimka dodeljeni k nadomestni zobozdravnici po naslednjem razporedu:

A, B, C, Č,Ć, D, Đ, E, F, G, ŽBURŠIČ Daša, dr.dent.med.03 8995 491
H, I, J, K, LERNST Brina, dr.dent.med.03 8995 559
M, N, O, P, R, Q, U,W,XKUMER PRISLAN Andreja, dr.dent.med. 03 8995 490
S, Š, T, V, Y, ZPETEK Saša, dr.dent.med.03 8995 614

Hvala za razumevanje.
OE Zobozdravstvo

8

Sep 23

V ZD Velenje prehajamo na naročanje k zdravniku tudi preko portala IRIS

V ZD Velenje uvajamo digitalizacijo – pričeli bomo uporabljati IRIS Portal. To je rešitev, ki omogoča varen način komunikacije pacientov z ambulanto oziroma zdravstvenim osebjem. To v osnovi pomeni naročanje, komunikacijo z zdravnikom, naročanja napotnic, zdravil in podobno. Do IRIS Portala lahko posameznik dostopa po registraciji.

Registracija na IRIS Portalu je za paciente možna na dva načina: 

 1. Prva pot je z uporabo digitalnega certifikata SIGEN-CA, SIGOV-Ca ali SI-PASS. 
 2. Druga pa z osebno identifikacijo v ambulanti, ko zdravstveni delavec/sodelavec posameznika doda v sistem. V tem primeru ob registraciji posameznik prejme dve kodi za registracijo, eno po elektronski pošti, drugo pa po SMS-u, ki veljata 24 ur in omogočata registracijo. Za vnos v sistem so v ambulanti nujno potrebni podatki: osebni podatki, mobilna telefonska številka in elektronski naslov. Tako registracijo že uporabljajo nekateri drugi zdravstveni domovi po Sloveniji, kot na primer ZD Ljubljana in ZD Koper.

Če posameznik nima lastnega elektronskega naslova in mobilne številke, lahko za registracijo v IRIS Portal pooblasti drugo osebo. V tem primeru pooblaščena oseba opravi sama postopek registracije, posameznik pa podpiše pooblastilo.

Če so otroci mlajši ob 15 let jim pooblastila ni potrebno podpisati, saj starš oz. zakoniti skrbnik opravi postopek registracije. V posameznih primerih je poleg postopka registracije potrebno še ročno dodajanje pooblastitelja s strani zdravstvenih delavcev. Če pa je otrok starejši od 15 let, je obvezno pooblastilo otroka z lastnoročnim podpisom. Seveda to velja, če bodo registracijo (njihov elektronski naslov in telefonska številka) prek IRIS Portala opravili starši oz. zakoniti skrbniki.

Registracija v ambulanti ali v INFO točki je pomemben postopek, pri katerem je potrebna natančnost, zato bodo zdravstveni delavci ZD Velenje preverjali oziroma identificirali posameznika. 

S klikom na ikono portal IRIS na vstopni  spletni  strani ZD Velenje, ki jo pacienti najdejo v skrajno desni strani vstopne spletne strani, se odprejo koraki za registracijo in odgovori na dodatna vprašanja z informacijami in navodili:  https://portal.zd-velenje.si/login 

Za zaposlene ZD Velenje so stekla tudi izobraževanja in delavnice za uporabo IRIS Portala, tako da se bo s prehodom na IRIS Portal komunikacija po elektronski pošti in spletni obrazci, ki se uporabljajo v enotah predšolskih, šolskih in splošnih ambulant s 01.01.2024 ukinili. Izjema bo komunikacija INFO točke z ambulantami. 

Vse ostale možnosti (prek telefona, navadne pošte ali osebno) dostopa do ambulante in posledično do zdravnika, pa bodo seveda ostale. 

30

Avg 23

Delovanje pediatričnih in šolskih ambulant ter organizacija dela v ZD Velenje

Spoštovani,

seznanjamo vas, da nam kljub trudu in aktivnem kadrovskem iskanju tekom letošnjega poletja, žal nove zdravnice, specialistke pediatrije, ni uspelo pridobiti v naše vrste. Zato smo primorani delo organizirati tako, da bo imela obstoječa zdravnica, ga. Barbara Rebernik, dr. med., spec. ped., tudi od septembra 2023 dalje ambulanto v prostorih ZD Velenje, kot je bilo med počitnicami in letnimi dopusti.

S takšno organizacijo dela, bodo zdravnice, ki delajo v predšolsko-šolskem dispanzerju, lažje zagotavljale vse potrebne zdravstvene storitve, vključno s preventivo in se ob morebitnih odsotnostih nadomeščale.

Pri odločitvi, da bo ambulanta zdravnice, ga. Barbare Rebernik, dr. med., spec. ped., v ZD Velenje in ne v ZP Šmartno ob Paki, je pretehtalo tudi dejstvo, da je število opredeljenih pacientov iz Velenja večje kot število opredeljenih pacientov iz Šmartnega ob Paki. Dodatna težava, ki se pojavi pri selitvi zdravnika iz ene ambulante v drugo, je tudi v zdravstveni dokumentaciji, ki (ker ni v digitalni obliki), ni vselej na voljo ob obravnavi bolnika na različnih lokacijah.

Izjema so preventivni pregledi za potrebe šolske sistematike, ki se bodo še naprej izvajali v ambulanti ZP Šmartno ob Paki. Ti so načrtovani in zanje je zdravstveno dokumentacijo mogoče pravočasno pripraviti.

Otroci opredeljeni pri zdravnici, ga. Barbari Rebernik, dr. med., spec. ped., ostajajo vsi še naprej opredeljeni pri njej, ne glede na to, ali so iz Šmartnega ob Paki ali iz Braslovč, Gornjega Grada, Nazarij, Ljubnega, Mozirja, Polzele, Rečice ob Savinji v kolikor je to njihova želja. Spremenila se je le lokacija delovanja ambulante.

Paciente iz občin Braslovče, Gornji Grad, Nazarje, Ljubno, Mozirje, Polzela, Rečica ob Savinji, katerih izbrana osebna zdravnica je ga. Barbara Rebernik, dr. med., spec. ped., obveščamo, da nove paciente vpisuje zdravnica, ga. Nina Lah, dr. med., spec. ped., in sicer v Nazarjah, v kolikor se do Velenja niste pripravljeni voziti.

Vsekakor se še naprej trudimo z iskanjem novih sodelavcev zdravnikov in bomo, da bi lahko, takoj  ko bo mogoče, ponovno odprli predšolsko-šolsko ambulanto v ZP Šmartno ob Paki.

Za več informacij: https://zd-velenje.si/

28

Avg 23

Spremenjen ordinacijski čas ambulante za neopredeljene od ponedeljka, 28.8.2023

OBVESTILO

Spremenjen ordinacijski čas ambulante za neopredeljene od ponedeljka, 28.8.2023:

 • Od ponedeljka do četrtka od 15.00 do 19.00
 • Petek od 14.00 do 19.00

21

Avg 23

RAZPIS ZA PODELITEV KADROVSKE ŠTIPENDIJE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2023/2024

Zdravstveni dom Velenje, skladno s svojimi kadrovskimi potrebami, objavlja razpis za podelitev štipendije študentom medicine (medicine ali dentalne medicine). Štipendira se vse letnike študija in eno leto absolventskega staleža.

Povezava do razpisa

11

Avg 23

Dan solidarnosti

Spoštovani,

obveščamo vas, da bo v Zdravstvenem domu Velenje v ponedeljek, 14.8.2023, običajen delovni dan.

Zagotavljali bomo vse zdravstvene storitve, ki so bile prvotno predvidene.

Lep pozdrav.

10

Avg 23

Dermatološka ambulanta

Obveščamo vas, da dermatološka ambulanta ne bo delala od 14.8. do 25.8.2023.

Hvala za razumevanje.

9

Avg 23

ZOBNI RTG

O B V E S T I L O

Slikanje zob se v četrtek, 10.8.2023 izvaja samo dopoldanv sredo, 16.8.2023 pa samo popoldan.

Od 21.8.2023 do 25.8.2023 je slikanje zob v ponedeljek in četrtek popoldan, ter torek, sredo in petek dopoldan.

Od 28.8.2023 do 1.9.2023 ke slikanje zob v ponedeljek četrtek in petek dopoldan, ter torek in sredo popoldan.

8

Avg 23

Parodontološka ambulanta

Obveščamo, da bo Renata Lamot, dr.dent.med., spec. parodontolog odsotna od 9.8. do 18.8.2023.

Naročanje v parodontološki ambulanti z napotnicami s stopnjo nujnosti “nujno” in “zelo hitro” v tem času ne bo mogoče zato prosimo, da se v teh primerih obrnete na drugega izvajalca.

Hvala za razumevanje. Enota zobozdravstva – specialistične ambulante

8

Avg 23

Napoved objave razpisa za direktorja ZD Velenje

Svet Javnega zavoda Zdravstveni dom (ZD) Velenje bo predvidoma v sredo, 6. septembra 2023, objavil razpis za zasedbo prostega delovnega mesta direktorja Javnega zavoda ZD Velenje za štiriletno mandatno obdobje.

Razpis za direktorja ZD Velenje bo odprt 15 dni od dneva objave, in sicer do 20. septembra 2023. Besedilo razpisa, v katerem bodo natančno opredeljeni postopki in pogoji prijave, bo dostopno na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije, Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije ter ZD Velenje.

ZD Velenje sicer skupaj z zdravstvenima postajama v Šoštanju in Šmartnem ob Paki zagotavlja osnovno zdravstveno varstvo na področju občin Velenje, Šoštanj in Šmartno ob Paki.

17

Jul 23

Ortodontinja Maja Pečovnik odsotna do 24. 7. 2023

Obveščamo vas, da je Maja Pečovnik, dr. dent. med., spec. ortodont, odsotna od ponedeljka, 17. 7., do ponedeljka, 24. 7. 2023. Hvala za razumevanje.
Enota zobozdravstva – specialistične ambulante

13

Jul 23

Spremenjen delovni čas RTG slikanja rob

Obveščamo vas, da poteka slikanje zob na zobnem RTG od ponedeljka, 17. 7., do petka, 4. 8. 2023, ob ponedeljkih, četrtkih in petkih dopoldne ter ob torkih in sredah popoldne.

Hvala za razumevanje.

Enota zobnega RTG

11

Jul 23

Odsotnost cepilna ambulanta

Obveščamo vas, da bo CEPILNA ambulanta zaprta od četrtka, 13. 7., do petka, 21. 7. 2023, zaradi koriščenja letnega dopusta.

Hvala za razumevanje.
Ekipa cepilne ambulante 

11

Jul 23

Odsotnost dermatološka ambulanta

Obveščamo vas, da bo DERMATOLOŠKA ambulanta zaprta od ponedeljka, 17. 7., do petka, 28. 7. 2023, zaradi koriščenja letnega dopusta.

Hvala za razumevanje
Dermatološka ambulanta

10

Jul 23

Obvestilo Dušan Nemanič, dr. dent. med.

Zobozdravnik Dušan Nemanič, dr. dent. med., je s 1. 3. 2023 prenehal z delom v Zdravstvenem domu Velenje. 

Pacientom svetujemo izbiro novega zobozdravnika. Seznam zobozdravnikov, ki sprejemajo nove paciente, je objavljen na internetni strani ter na oglasni tabli Zobozdravstva za odrasle v ZD Velenje.

Do izbire pri novem zobozdravniku/-ci lahko pacienti v primeru NUJNEGA STANJA obiščete dežurnega zobozdravnika po razporedu, ki je prav tako objavljen na internetni strani in oglasni tabli Zobozdravstva za odrasle v ZD Velenje.

Hvala za razumevanje. OE Zobozdravstvo

10

Jul 23

Odsotnosti in nadomeščanja

V obdobju poletnih dopustov, ko je odsotnost zdravnikov zaradi koriščenja letnega dopusta večja, poimenskih nadomeščanj v redkih primerih ne moremo zagotavljati. V teh primerih informacije o nadomeščanju dobite na telefonski številki 03/ 899 54 43 ali 03/899 55 41.

Prosimo vas, da poskusite nenujne in neakutne zadeve, kot so recepti, napotnice, medicinski pripomočki, potrdila, obrazci,… urediti pri svojem izbranem osebnem zdravniku. V ta namen objavljamo tudi podatke o načrtovanih  letnih dopustih družinskih zdravnikov.  

Za razumevanje in sodelovanje se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo!

Priimek zdravnikaOdsotnostiNadomeščanje
BOLJANOVIĆ, dr. med.24. 7.–11. 8. 2023BRUNŠEK STRAŠEK, dr. med.
BRUNŠEK STRAŠEK, dr. med.3.–14. 7. 2023BOLJANOVIĆ, dr. med.
14.–25. 8. 2023BOLJANOVIĆ, dr. med.
FIŠTER, dr. med.17.–28. 7. 2023GROŠELJ, dr. med.
14.–18. 8. 2023GROŠELJ, dr. med.
28. 8.–1. 9. 2023GROŠELJ, dr. med.
GROŠELJ, dr. med.3.–14. 7. 2023FIŠTER, dr. med.
31. 7.–4. 8. 2023FIŠTER, dr. med.
21.–25. 8. 2023FIŠTER, dr. med.
HERLAH, dr. med.3.–14. 7. 2023SLAVIČ, dr. med.
17.–21. 7. 2023LUKNER, dr. med.
14. –18. 8. 2023SLAVIČ, dr. med.
JURKO, dr. med.26. 6.–7. 7. 2023MITROVIĆ, dr. med.
24. 7.–4. 8. 2023za informacije o nadomeščanju pokličite 03/ 899 54 43 03/899 55 41
KRANJC, dr. med.3.–14. 7. 2023SUŠAK, dr. med.
28. 8.–1. 9. 2023SUŠAK, dr. med.
LUKNER, dr. med.24.–28. 7. 2023PLANKO, dr. med.
MARKOŠ, dr. med.3.–14. 7. 2023ŠTEKOVIĆ, dr. med.
7.–25. 8. 2023ŠTEKOVIĆ, dr. med.
MITROVIČ, dr. med.24. 7.–4. 8. 2023za informacije o nadomeščanju pokličite 03/ 899 54 43 03/899 55 41
PLANKO, dr. med.3.–14. 7. 2023LUKNER, dr. med.
14.–25. 8. 2023LUKNER, dr. med.
REJC, dr. med.17.–28. 7. 2023za informacije o nadomeščanju pokličite 03/ 899 54 43 03/899 55 41
14.–18. 8. 2023za informacije o nadomeščanju pokličite 03/ 899 54 43 03/899 55 41
SLAVIČ, dr. med.17. –21. 7. 2023PLANKO, dr. med.
24. 7.–4. 8. 2023HERLAH, dr. med.
SUŠAK, dr. med.17.–28. 7. 2023KRANJC, dr. med.
14.–25. 8. 2023KRANJC, dr. med.
ŠTEKOVIČ, dr. med.17. 7.–4. 8. 2023MARKOŠ, dr. med.

6

Jul 23

ZOBNI RTG

ZOBNI RTG

Obveščamo vas, da bo slikanje zob na zobnem rentgenu v ponedeljka, 10. 7., in v torek, 11. 7., potekalo samo v dopoldanskem času.

Hvala za razumevanje.

Enota zobnega RTG

29

Jun 23

Dr.Maja Pečovnik odsotna do 7.7.2023

Obveščamo vas, da je Maja Pečovnik, dr. dent. med., spec. ortodont, odsotna od četrtka, 29. 6., do petka, 7. 7. 2023.

Hvala za razumevanje.
Enota zobozdravstva – specialistične ambulante

22

Jun 23

Zobozdravnica Ajda Ježovnik prenehala z delom v ZD Velenje

Zobozdravnica Ajda Ježovnik, dr. dent. med., je s ponedeljkom, 19. 6. 2023, prenehala z delom v Zdravstvenem domu Velenje.  

Pacientom svetujemo izbiro novega zobozdravnika. Seznam zobozdravnikov, ki sprejemajo nove paciente, je objavljen na spletni strani ZD Velenje.

Do izbire pri novem zobozdravniku/-ci lahko pacienti v primeru NUJNEGA STANJA obiščete dežurnega zobozdravnika po razporedu, ki je objavljen na spletni strani ZD Velenje in na oglasni tabli Odraslega zobozdravstva ZD Velenje.

Hvala za razumevanje.
OE Zobozdravstvo

22

Jun 23

Odsotnost Zobni RTG

Obveščamo vas, da poteka slikanje zob na zobnem RTG od ponedeljka, 26. 6., do petka, 7. 7. 2023, ob ponedeljkih in četrtkih popoldan in ob torkih, sredah in petkih dopoldan.

Hvala za razumevanje.

Enota zobnega RTG

22

Jun 23

Odsotnost dermatološka ambulanta

Obveščamo vas, da DERMATOLOŠKA ambulanta ne dela od ponedeljka, 19. 6., do srede, 28. 6. 2023.

Hvala za razumevanje
Dermatološka ambulanta

22

Jun 23

Odsotnost cepilna ambulanta

Obveščamo vas, da CEPILNA ambulanta zaradi letnih dopustov ne bo delala od ponedeljka, 26. 6.,  do petka, 30. 6. 2023.

Hvala za razumevanje.
Ekipa cepilne  ambulante 

22

Jun 23

Odsotnost ZOBOZDRAVSTVO – specialistične ambulante

Obveščamo vas, da bo Renata Lamot, dr. dent. med., spec. parodontolog, odsotna od petka, 23. 6., do petka, 14. 7. 2023. Naročanje v parodontološki ambulanti z napotnicami s stopnjo nujnosti “nujno” in “zelo hitro” v tem času ne bo mogoče, zato prosimo, da se v teh primerih obrnete na drugega izvajalca. 

Obveščamo vas, da bo Veronika Lorenčič, dr. dent. med., spec. pedontolog, odsotna od petka, 23. 6., do ponedeljka, 7. 8. 2023. Naročanje v pedontološki ambulanti z napotnicami s stopnjo nujnosti “nujno” in “zelo hitro” v tem času ne bo mogoče, zato prosimo, da se v teh primerih obrnete na drugega izvajalca. 

Hvala za razumevanje.
Enota zobozdravstva – specialistične ambulante

22

Jun 23

Patronažna služba – obvestilo o poletnem delovanju

Obveščamo vas, da bo delo PATRONAŽNE SLUŽBE v poletnem času od ponedeljka, 26.6.2023, do petka, 1.9.2023, potekalo samo v dopoldanskem času.

Hvala za razumevanje.
Enota PATRONAŽE

21

Jun 23

RTG obvestilo o poletnem delovanju

Obveščamo vas, da bomo od ponedeljka,  26. 6. 2023, do vključno petka, 1. 9. 2023, na RTG oddelku delali samo v dopoldanskem času.

Hvala za razumevanje.
Enota RTG

16

Jun 23

Zobozdravnica Vjollca Ahmetaj, dr. dent. med., je odsotna do predvidoma avgusta 2023.

Zobozdravnica Vjollca Ahmetaj, dr. dent. med., je odsotna do predvidoma avgusta 2023. V času odsotnosti lahko v primeru NUJNEGA STANJA obiščete zobozdravnico otroškega in mladinskega zobozdravstva, ki dela po razporedu za redno delo. Razpored je objavljen na spletni strani ZD Velenje in na oglasni tabli Otroškega in mladinskega zobozdravstva.

Hvala za razumevanje.
OE Zobozdravstvo

15

Jun 23

dr. Katarina Rednak Paradiž preneha z delom na Predšolsko – šolskem dispanzerju

Spoštovani,

Obveščamo vas, da s 1.7.2023 zdravnica asist. dr. Katarina Rednak Paradiž, dr. med., spec. pediatrije, preneha z delom na predšolsko – šolskem dispanzerju. Vpis je mogoč pri zdravnici Barbari Rebernik, dr. med., spec. pediatrije.
Ambulanta dr. Barbare Rebernik se nahaja v ZP Šmartno ob Paki. Ambulanta v ZP Šmartno ob Paki je v celoti prenovljena, prostori so lepo opremljeni, dostop do ambulante pa preprost, saj je neposredno pred ambulanto veliko, brezplačno parkirišče.

Vljudno vabljeni.

15

Jun 23

ELM – spremenjen delovni čas

SPOŠTOVANI, od 17.07.2023 do 20.08.2023 bomo v Enoti za laboratorijsko medicino, zaradi zmanjšanega obsega dela, od ponedeljka do petka, preiskovance sprejemali do 16h.
Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vas lepo pozdravljamo!

Vodja Enote za laboratorijsko medicino: 
Maja Škerjanec, mag.lab.biomed., spec. med. biokemije                                                      

12

Jun 23

CDZO – Radomir Mojović, dr.med., spec.psihiatrije in Branka Branković, dr.med., spec.psihiatrije

Z dnem 1. 7. 2023 v Centru za duševno zdravje odraslih ZD Velenje prenehata z delovnim razmerjem Radomir Mojović, dr.med., spec.psihiatrije in Branka Branković, dr.med., spec.psihiatrije.

31

Maj 23

Zanesljiva pravočasna prava pomoč

Občanke in občane občin Gornji Grad, Ljubno, Nazarje, Luče, Solčava, Rečica ob Savinji ter občin Šoštanj, Šmartno ob Paki in Mestne občine Velenje

OBVEŠČAMO,
da bomo s 1. junijem 2023 v sistem Dispečerske službe zdravstva vključili izvajalce nujne medicinske pomoči Zgornjesavinjski zdravstveni dom Nazarje in Zdravstveni dom Velenje.

Glavno poslanstvo Dispečerske službe zdravstva (DSZ) je sprejem klica o nenadnem dogodku, ki potrebuje intervencijo zdravstvenih služb na terenu, določanje odziva prejetim klicem in aktiviranje ustreznih zdravstvenih ekip glede na naravo in lokacijo dogodka. Vse te aktivnosti se izvajajo v skladu s postavljenimi standardi in jih izvaja za to usposobljena oseba – zdravstveni dispečer. DSZ v svoj sistem postopoma vključuje vse enote NMP v Sloveniji.

S 1. junijem 2023 bomo v sistem DZ vključili tudi enote nujne medicinske pomoč Zgornjesavinjski ZD Nazarje in ZD Velenje, kar pomeni, da bo aktivacija NMP potekala izkliučno preko DSZ in enotne telefonske številke 112. Nujni telefonski klic bo sprejel zdravstveni dispečer, ki bo po pridobitvi podatkov o kraju intervencije, telefonski številki ter podatkov o stanju pacienta po potrebi predal intervencijo v izvajanje, sočasno pa podal navodila za oskrbo pacienta do prihoda ekip NMP ali, po potrebi, s klicočim ostal na vezi do prihoda ekipe NMP do pacienta.

Lokacije ambulant NMP in dežurne sluzbe še naprej ostajajo nespremenjene, spreminja se zgolj način aktivacije ekip NMP.

Prednosti novega načina obravnave nujnih telefonski klicev za uporabnike:

 • poenotena obravnava sveh pacientov
 • aktivacija ekip NMP Ze med sprejemom klica
 • hitrejsa aktivacija ekip drugh izvajalcev NMP v primer zasedenosti lokalne ekipe NMP
 • po potrebi dajanje navodil za oskrbo pacienta do prihoda ekipe NMP
 • po potrebi opravlien posvet z zdravstvenim dispeceriem

14

Apr 23

Od 1. aprila 2023 dalje se covid-19 obravnava kot druge okužbe dihal.

V Zdravstvenem domu Velenje s ponedeljkom, 17. 4. 2023, 𝘂𝗸𝗶𝗻𝗷𝗮𝗺𝗼 𝗶𝘇𝘃𝗮𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗵𝗶𝘁𝗿𝗲𝗴𝗮 𝘁𝗲𝘀𝘁𝗶𝗿𝗮𝗻𝗷𝗮 𝘃 𝗮𝗸𝘂𝘁𝗻𝗶 𝗮𝗺𝗯𝘂𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶.

V akutni ambulanti bo možno opraviti samo samoplačniško testiranje s PCR testom. Več informacij na povezavi https://zd-velenje.si/akutna-ambulanta/.

Ob pojavu kliničnih znakov prehladnih obolenj pa je potrebno:
– ostati doma,
– ravnati enako kot ob ostalih prehladnih obolenjih in
– ravnati v skladu z navodili zdravnika.

11

Apr 23

Zobozdravnica Para Kamcheva, dr.dent.med. je odsotna do predvidoma oktobra 2023.

V času odsotnosti ste pacienti po PRVI ČRKI PRIIMKA dodeljeni k nadomestnemu/-i zobozdravniku/-ci, kjer se lahko tudi naročite.

A, B, Ž, W, X, QBOŽIČ Ana, dr.dent.med. (ZP Šoštanj)03 5881 114
Č, Ć, D, E, GJEŽOVNIK Ajda, dr.dent.med. 03 8995 483
KKRALJ Robert, dr.dent.med.03 8995 484
H, J, Đ, RLESNJAK CIZEJ Tadeja, dr.dent.med.03 8995 485
P, U, LNOVAKOVSKI Vlado, dr.dent.med.03 8995 415
M, NPUSOVNIK Mojca, dr.dent.med. ( ZP Šmartno ob Paki)03 8915 006
S, TROMIH Nataša, dr.dent.med.03 8995 642
C, V, Z, SAVEVA Olivera, dr.dent.med.03 8995 498
F, I, O, ŠSTOJANOVIĆ Mirjana, dr.dent.med. (ZP Šoštanj)03 5882 479

Hvala za razumevanje.
OE Zobozdravstvo

4

Apr 23

Pojasnila v zvezi z rezultati preiskave Strokovnega sveta

SPOROČILO ZA JAVNOST
Velenje, 4. 4. 2023

Pojasnila v zvezi z rezultati preiskave Strokovnega sveta

Spoštovani,

pošiljamo nekaj pojasnil v zvezi z rezultati preiskave Strokovnega sveta, ki je bila vezana na postopek zdravljenja pacienta v enoti NMP v ZD Velenje in se je 29. 3. 2023 tragično končala z bolnikovo smrtjo.   

Na podlagi analize dogodka iz dostopnih podatkov (posnetkov klicev na številko 112 ter obdukcijskega zapisnika Strokovni svet v času preiskave še ni prejel) in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov vam posredujemo informacije o zaključkih, ki jih je sprejel Strokovni svet:

 • vzrok smrti in razlog iskanja zdravstvene pomoči pacienta v NMP v ZD Velenje nista povezana, 
 • smrti pacienta na žalost ne bi bilo mogoče preprečiti v nobenem primeru,
 • zaradi objektivizacije primera in zaradi ohranjanja naše integritete bomo čim prej izvedli tudi izredni zunanji strokovni nadzor, ki ga bo izvedla Zdravniška zbornica Slovenije.

Vezano na rezultate analize je Strokovni svet, z namenom preprečevanja podobnih nesrečnih izidov v prihodnje, predlagal izboljšave delovanja ZD Velenje:

 1. Snemanje telefonskih klicev na vseh telefonskih številkah v NMP enoti.
 2. Tehnična optimizacija dostopa do CRPP podatkov v NMP enoti.
 3. Natančnejše in bolj čitljivo beleženje izvidov ambulantnih pregledov, vključno z zapisom vitalnih znakov pri pacientu.
 4. Čimprejšnja vključitev Enote NMP ZD Velenje v Dispečerski sistem zdravstva (DSZ).

V najkrajšem možnem času bo izveden tudi izredni zunanji strokovni nadzor, ki ga bo izvedla Zdravniška zbornica Slovenije. Čeprav se zavedamo, da žalostnega izida preteklega tedna ne moramo spremeniti, v ZD Velenje pozdravljamo predloge izboljšav, za katere verjamemo, da bodo pripomogli k temu, da do podobne tragedije v prihodnje ne bo prišlo.

Z lepimi pozdravi,
ZD Velenje

1

Apr 23

Sporočilo za javnost

V ZD Velenje sočustvujemo s svojci pokojnega. Tragedija, ki se je zgodila, je poleg družinskih članov in slovenske javnosti pretresla tudi vse zaposlene zdravstvenega doma.

V ZD Velenje smo takoj po tragičnem dogodku, 29. 3. 2023, v skladu z našim pravilnikom po izvajanju notranjih strokovnih nadzorov uvedli notranjo strokovno preiskavo, v kateri smo obravnavali vse, ki so bile vključene v obravnavo pacienta. Na podlagi izsledkov raziskave bomo presojali o nadaljnjih korakih. Za ta primer bo vpeljan tudi zunanji strokovni nadzor. Zaenkrat nam je znano dejstvo, da je bila smrt pacienta posledica anevrizme, kar ni povezano s težavami, zaradi katerih je bil pacient pri nas obravnavan. Do tega trenutka preiskava še ni zaključena in z vsemi izsledki še ne razpolagamo. Več informacij bomo z vami lahko delili, ko nam bodo znana vsa dejstva.

Prijazen pozdrav,
ZD Velenje

27

Mar 23

Slikanje zob

V torek, 28. 3. 2023, se izvaja slikanje zob do 12.00.

V petek, 31. 3. 2023, ni slikanja zob.

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Skip to content