Zdravo hujšanje

Udeleženci na delavnici prejmejo strokovno podporo in pomoč pri zdravem hujšanju ter znanja in veščine za spreminjanje prehranskih in gibalnih navad. S psihološkimi posveti nudimo udeležencu popolno podporo v procesu hujšanja in vzdrževanja zdravega življenjskega sloga.

Komu je delavnica namenjena?
Preventivno pregledane odrasle osebe 19+, z indeksom telesne mase (ITM) 27,5 in več ter hkratnim 10-letnim srčno-žilnim tveganjem 20% ali več, osebe z ITM 27,5 ali več in s prisotno vsaj eno kronično nenalezljivo boleznijo ter osebe z ITM 30 ali več.

Trajanje:
Delavnica obsega 15 srečanj na temo zdravo prehrane, ki trajajo med 60 in 120 minut, 16 srečanj skupine pa je namenjeno telesni vadbi pod strokovnim vodstvom diplomiranega fizioterapevta. Tekom delavnice se udeleženci udeležijo 3 individualnih posvetov z diplomirano medicinsko sestro, 3 individualnih posvetov z diplomiranim fizioterapevtom ter 2 – 3 individualnih posvetov s psihologom. Napredek posameznika spremljamo s pomočjo testiranja telesne pripravljenosti pred začetkom ob koncu rednega dela delavnic in zadnje testiranje 12 mesecev po končani delavnici. V vmesnem obdobju pa udeležencem nudimo motivacijsko podporo na srečanjih, kamor jih povabimo 3., 6. in 12. po zaključku delavnice.

Št. udeležencev v skupini:
10

Pričevanje udeleženk:

» POSKUSITI NI GREH! Od takrat naprej sem spremenila svojo prehrano in dodala 1 uro rekreacije na dan. Samozavestno lahko povem, da sem sedaj zagotovo na pravi poti. Namreč kilogrami se topijo prav tako pa sem postala veliko bolj gibčna kot kadarkoli prej. Na vse to pa tudi v vsak dan stopam polna energije. Sedaj definitifno živim drugače. Jem 5x dnevno in v moji prehrani ni prav nobene diete. Torej jem vse po vrsti in moj krožnik je še vedno poln vendar se na njemu nahaja več uravnotežene prehrane kot prej. Mislim, da je moj uspeh dokaz, da to lahko zmore vsak. Vse kar je potrebno sta želja in odločnost! «

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Skip to content