Delovni čas

 • Ponedeljek
  08:00 - 20:00
 • Torek
  07:00 - 14:00
 • Sreda
  07:00 - 14:00
 • Četrtek
  07:00 - 14:00
 • Petek
  07:00 - 14:00

Obvestila

Brez odsotnosti.

Z dnem 1. 7. 2023 v Centru za duševno zdravje odraslih ZD Velenje preneha z delovnim  razmerjem Radomir Mojović dr.med.spec.psihiatrije in Branka Branković dr.med.spec.psihiatrije.

Kdo so izvajalci

Znotraj Centra za duševno zdravje smo zaposleni: specialisti psihiatrije, specialisti klinične psihologije, socialni delavci, medicinske sestre(diplomirana in srednja), diplomirani zdravstveniki, delovni terapevt, administratorji.

Pomen dobrega duševnega zdravja

Duševno zdravje je nepogrešljiv in pomemben del našega zdravja in kot tak pomeni stanje dobrega počutja, v katerem posameznik uresničuje svoje sposobnosti, je sposoben normalno obvladovati stres v vsakdanjem življenju, je v svojem delu produktiven in je sposoben prispevati k skupnosti, v kateri živi. Je tudi vir blaginje, osebne, socialne in ekonomske, zato je pomembno da mu namenjamo dovolj pozornosti in strokovno ustrezne podpore ob prepoznanih težavah na tem področju.

Programi oz. enote obravnav

Center za duševno zdravje je samostojna enota na primarni ravni, ki odgovarja na potrebe ljudi, ki se soočajo z različnimi težavami na področju duševnega zdravja in omogoča izboljšan dostop do potrebnih storitev za duševno zdravje. Prizadevamo si za pravočasno ukrepanje, učinkovito zdravljenje duševnih težav in motenj ter preprečevanje njihovih posledic. Pri svojem delu uporabljamo dokazano učinkovite preventivne in terapevtske pristope.

Glede na intenzivnost in kompleksnost težav na področju duševnega zdravja nudimo

 • Ambulantno obravnavo, , ki je individualizirana in lahko teče samostojno pri posameznem strokovnjaku ali v sklopu tima.
 • Skupnostno psihiatrično obravnavo,, ki pomeni interdisciplinarno obravnavo (vodenje in zdravljenje) odraslih s hudimi težavami področju duševnega zdravja, kjer so pogoste hospitalizacije (shizofrenske psihoze, bipolarna afektivna motnja, poporodne duševne motnje, težje oblike demenc, hude kronične depresije…) in bolnikov z novoodkritimi težkimi psihičnimi težavami…, ki se praviloma izvaja na posameznikovem domu.
 • Centru je pridružena tudi specialistična EEG AMBULANTA;

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Preskoči na vsebino