Informacije za paciente

  Vse paciente in obiskovalce Zdravstvenega doma naprošamo, da v primeru izraženih kliničnih znakov prehladnih obolenj, uporabijo zaščitno masko. V skrbi za zdravje vseh se vam zahvaljujemo za upoštevanje priporočil.

  Delovanje pediatričnih in šolskih ambulant ter organizacija dela v ZD Velenje

  Spoštovani,

  seznanjamo vas, da nam kljub trudu in aktivnem kadrovskem iskanju tekom letošnjega poletja, žal nove zdravnice, specialistke pediatrije, ni uspelo pridobiti v naše vrste. Zato smo primorani delo organizirati tako, da bo imela obstoječa zdravnica, ga. Barbara Rebernik, dr. med., spec. ped., tudi od septembra 2023 dalje ambulanto v prostorih ZD Velenje, kot je bilo med počitnicami in letnimi dopusti.

  S takšno organizacijo dela, bodo zdravnice, ki delajo v predšolsko-šolskem dispanzerju, lažje zagotavljale vse potrebne zdravstvene storitve, vključno s preventivo in se ob morebitnih odsotnostih nadomeščale.

  Pri odločitvi, da bo ambulanta zdravnice, ga. Barbare Rebernik, dr. med., spec. ped., v ZD Velenje in ne v ZP Šmartno ob Paki, je pretehtalo tudi dejstvo, da je število opredeljenih pacientov iz Velenja večje kot število opredeljenih pacientov iz Šmartnega ob Paki. Dodatna težava, ki se pojavi pri selitvi zdravnika iz ene ambulante v drugo, je tudi v zdravstveni dokumentaciji, ki (ker ni v digitalni obliki), ni vselej na voljo ob obravnavi bolnika na različnih lokacijah.

  Izjema so preventivni pregledi za potrebe šolske sistematike, ki se bodo še naprej izvajali v ambulanti ZP Šmartno ob Paki. Ti so načrtovani in zanje je zdravstveno dokumentacijo mogoče pravočasno pripraviti.

  Otroci opredeljeni pri zdravnici, ga. Barbari Rebernik, dr. med., spec. ped., ostajajo vsi še naprej opredeljeni pri njej, ne glede na to, ali so iz Šmartnega ob Paki ali iz Braslovč, Gornjega Grada, Nazarij, Ljubnega, Mozirja, Polzele, Rečice ob Savinji v kolikor je to njihova želja. Spremenila se je le lokacija delovanja ambulante.

  Paciente iz občin Braslovče, Gornji Grad, Nazarje, Ljubno, Mozirje, Polzela, Rečica ob Savinji, katerih izbrana osebna zdravnica je ga. Barbara Rebernik, dr. med., spec. ped., obveščamo, da nove paciente vpisuje zdravnica, ga. Nina Lah, dr. med., spec. ped., in sicer v Nazarjah, v kolikor se do Velenja niste pripravljeni voziti.

  Vsekakor se še naprej trudimo z iskanjem novih sodelavcev zdravnikov in bomo, da bi lahko, takoj  ko bo mogoče, ponovno odprli predšolsko-šolsko ambulanto v ZP Šmartno ob Paki.

  Za več informacij: https://zd-velenje.si/

  Spremenjen ordinacijski čas ambulante za neopredeljene od ponedeljka, 28.8.2023

  OBVESTILO

  Spremenjen ordinacijski čas ambulante za neopredeljene od ponedeljka, 28.8.2023:

  • Od ponedeljka do četrtka od 15.00 do 19.00
  • Petek od 14.00 do 19.00

  RAZPIS ZA PODELITEV KADROVSKE ŠTIPENDIJE ZA ŠTUDIJSKO LETO 2023/2024

  Zdravstveni dom Velenje, skladno s svojimi kadrovskimi potrebami, objavlja razpis za podelitev štipendije študentom medicine (medicine ali dentalne medicine). Štipendira se vse letnike študija in eno leto absolventskega staleža.

  Povezava do razpisa

  VSA OBVESTILA

  Predšolsko šolski dispanzer

  OBERMAYER, dr. med./odsotna 25.9.2023 – 29.9.2023/ nadomeščajo zdravnice po razporedu
  BOGDANOVIĆ, dr. med./odsotna 25.9.2023 – 26.9.2023/ nadomeščajo zdravnice po razporedu


  Splošne ambulante
  LUKNER, dr. med. – odsotna 28. in 29.9.2023 / v primeru, da potrebujete neodložljivo zdravstveno storitev, pokličite na tel. št. 03 8995 443 ali 03 8995 541

  Cepljenje

  Cepljenje pri GRIPI
  Gripa je zelo nalezljiva bolezen in se hitro širi, zato v Sloveniji vsako sezono zaradi gripe zboli do 10 % ljudi. Zlasti nevarna je za mlajše otroke, nosečnice, kronične bolnike in starostnike ter ima pomemben vpliv na umrljivost, še posebej pri starejših od 65 let.

  Cepljenje proti PNEVMOKOKU
  Okužba s pnevmokoki je lahko zelo nevarna za majhne otroke in starejše ljudi ter se lahko konča tudi s smrtjo. Te okužbe zdravimo z antibiotiki, a so povzročitelji nanje vedno bolj odporni, zato cepljenje postaja še bolj pomembno.

  Cepljenje proti OSTALIMI NALEZLJIVIMI BOLEZNIMI
  V Cepilni ambulanti v Zdravstvenem domu Velenje se je možno cepiti tudi proti vsem ostalimi nalezljivimi boleznimi. Več o cepljenju lahko preberete na https://www.cepljenje.info/.

  Cepljenje COVID-19
  Koronavirusno bolezen ali covid-19 povzroča virus z imenom SARS-CoV-2. Virus je zelo nalezljiv in je od odkritja do sredine septembra 2022 terjal več kot 6,5 milijonov življenj, od tega v Sloveniji več kot šest tisoč. Bolezen lahko poteka brez posebnih težav in vidnih simptomov, lahko pa povzroči hudo pljučnico, odpoved organov in smrt, pogoste so tudi dolgoročne posledice.

  Več informacij v cepilnem centru

  KARIERNA PRILOŽNOST V ZD VELENJE

  Vabljeni v naše vrste.
  Preverite štipendije in prosta
  delovna mesta.

  Zdravstveni dom Velenje
  Vodnikova cesta 1,
  3320 Velenje

  Prikaži na zemljevidu

  Telefon
  03 899 54 00

  E-poštni naslov
  info@zd-velenje.si

  Obiščite nas na Facebook-u

  ZD Velenje je možno
  spremljati tudi na naši
  Facebook strani.

  Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

  Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
  Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
  Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

  Skip to content