Nov način komunikacije z
zdravnikom / ambulanto

Spoštovani, zaradi varovanja občutljivih osebnih podatkov prehajamo na varnejši način elektronske komunikacije preko portala za paciente, ki bo nadomestil dosedanji način spletnega komuniciranja z ambulanto. Preko portala bo omogočena tekstovna komunikacija z ambulanto, naročanje zdravil, napotnic, medicinskih pripomočkov, bolniških listov, itd.
V primeru življenjsko ogrožajočega stanja pokličite na 112. Kdaj klicati na 112?

Portal se nahaja na naslovu
https://portal.zd-velenje.si

Za dostop do portala za paciente je potrebna REGISTRACIJA
https://portal.zd-velenje.si/register.

Pogosta vprašanja in odgovori

https://portal.zd-velenje.si/faq

Tehnična pomoč za uporabnike portala:

podpora.portal@zd-velenje.si

Spoštovani, Registracija na portal je možna na dva načina:

Registracija z uporabo certifikata SIGEN-CA in SIGOV-Ca ter s SI-PASS neposredno na portalu. Osebni obisk ambulante ni potreben.

Registracija z osebno identifikacijo v ambulanti – medicinsko osebje pacienta doda v sistem in pošlje dve kodi za registracijo (eno po e-pošti, drugo v sporočilu SMS); ki veljata 24 ur.

Za registracijo z osebno identifikacijo pri zdravniku v ambulanti so potrebni:

Pacient lahko pooblasti tudi drugo osebo, če sam nima lastnega elektronskega naslova in mobilne telefonske številke. V tem primeru pooblaščena oseba opravi postopek registracije, pooblastitelj pa podpiše pooblastilo v ambulanti osebnega zdravnika.

V kolikor gre za otroka pod 15 letom, starš zaprosi otrokovega zdravnika za ureditev pooblastila in lahko ureja zadeve v otrokovem imenu. Pooblastitev uredi starš v ambulanti otrokovega zdravnika. V kolikor gre za katerokoli drugo osebo (starše, moža, ženo), vas lahko ta oseba pooblasti, da v njenem imenu urejate zadeve. Pooblastitev uredi oseba, in sicer osebno v ambulanti svojega izbranega zdravnika.

NAČIN REGISTRACIJE:

1

Po prejemu vseh zgoraj navedenih podatkov vas bo zdravstveno osebje ambulante dodalo v sistem in vam dodelilo dve kodi za registracijo, ki sta veljavni 24 ur.
Eno kodo boste prejeli na vaš elektronski naslov, drugo kodo pa kot sporočilo SMS na vaš mobilni telefon.

2

Na vaš elektronski naslov boste prejeli povezavo do portala.

3

Ob kliku na povezavo se vam bo odprl obrazec »Registracija z osebno identifikacijo pri zdravniku«, kjer boste nadaljevali z registracijo.

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Preskoči na vsebino