Cool Kids: Program premagovanja anksioznosti za mladostnike

Cool Kids: Program premagovanja anksioznosti za mladostnike

Cool Kids

Namen programa Cool Kids je pomagati otrokom in mladostnikom pri obvladovanju anksioznosti in z njo povezanih težav. Program je bil razvit v Avstraliji in je po svetu v uporabi že mnogo let.

Cool Kids program je primeren za otroke in mladostnike, ki jim zaskrbljenost, sramežljivost ali živčnost preprečujejo, da bi v življenju počeli tisto, kar si želijo. V programu otrokom in mladostnikom predstavimo prijeme, s katerimi lahko omilijo skrbi in strahove.

KDO JE VKLJUČEN
V program so vključeni tudi starši. Tudi oni se v programu seznanijo z značilnostmi anksioznosti in se naučijo strategij, s katerimi bodo lahko svojemu otroku v času trajanja programa (pa tudi po njegovem zaključku) nudili podporo in ga usmerjali.

KAKO SE IZVAJA
Program Cool Kids se lahko izvaja v skupini ali individualno z družino ali s posameznikom. Navadno se izvede v 10 srečanjih v obdobju 12 tednov. Pomemben del programa so domače vaje, torej izvajanje veščin, ki se jih naučimo med srečanji v domačem okolju.

O PROGRAMU
Gre za program, ki se lahko pohvali z visoko stopnjo učinkovitosti, ki jo oblikovalci in izvajalci programa redno preverjajo. V Sloveniji letos program izvajamo prvič in sicer v sodelovanju s Svetovalnim centrom za otroke, mladostnike in starše Ljubljana, Svetovalnim centrom za otroke, mladostnike in starše Maribor in Zdravstvenim domom Ljubljana.

 

https://coolkids.si

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Preskoči na vsebino