Zanesljiva pravočasna prava pomoč

Občanke in občane občin Gornji Grad, Ljubno, Nazarje, Luče, Solčava, Rečica ob Savinji ter občin Šoštanj, Šmartno ob Paki in Mestne občine Velenje

OBVEŠČAMO,
da bomo s 1. junijem 2023 v sistem Dispečerske službe zdravstva vključili izvajalce nujne medicinske pomoči Zgornjesavinjski zdravstveni dom Nazarje in Zdravstveni dom Velenje.

Glavno poslanstvo Dispečerske službe zdravstva (DSZ) je sprejem klica o nenadnem dogodku, ki potrebuje intervencijo zdravstvenih služb na terenu, določanje odziva prejetim klicem in aktiviranje ustreznih zdravstvenih ekip glede na naravo in lokacijo dogodka. Vse te aktivnosti se izvajajo v skladu s postavljenimi standardi in jih izvaja za to usposobljena oseba – zdravstveni dispečer. DSZ v svoj sistem postopoma vključuje vse enote NMP v Sloveniji.

S 1. junijem 2023 bomo v sistem DZ vključili tudi enote nujne medicinske pomoč Zgornjesavinjski ZD Nazarje in ZD Velenje, kar pomeni, da bo aktivacija NMP potekala izkliučno preko DSZ in enotne telefonske številke 112. Nujni telefonski klic bo sprejel zdravstveni dispečer, ki bo po pridobitvi podatkov o kraju intervencije, telefonski številki ter podatkov o stanju pacienta po potrebi predal intervencijo v izvajanje, sočasno pa podal navodila za oskrbo pacienta do prihoda ekip NMP ali, po potrebi, s klicočim ostal na vezi do prihoda ekipe NMP do pacienta.

Lokacije ambulant NMP in dežurne sluzbe še naprej ostajajo nespremenjene, spreminja se zgolj način aktivacije ekip NMP.

Prednosti novega načina obravnave nujnih telefonski klicev za uporabnike:

  • poenotena obravnava sveh pacientov
  • aktivacija ekip NMP Ze med sprejemom klica
  • hitrejsa aktivacija ekip drugh izvajalcev NMP v primer zasedenosti lokalne ekipe NMP
  • po potrebi dajanje navodil za oskrbo pacienta do prihoda ekipe NMP
  • po potrebi opravlien posvet z zdravstvenim dispeceriem

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Skip to content