Nov sistem čakalne vrste v ELM

Spoštovani,
v Enoti za laboratorijsko medicino (ELM) se v povprečju dnevno zvrsti okoli 300 preiskovancev. V tistem času leta, ko je več obolenj prebivalcev zaradi raznih virusnih okužb, pa beležimo tudi do 400 preiskovancev dnevno. Ta podatek je odlična podlaga za razumevanje, da če želimo zagotavljati zadovoljivo in kakovostno obravnavo preiskovancev, moramo v organizacijo dela vključiti sistem čakalne vrste. Sistem čakalne vrste nam pomaga omogočati pravičen in konstanten tok obravnav preiskovancev, saj kljub temu, da je več kot polovica preiskovancev na laboratorijske preiskave naročenih, vsi ne upoštevajo datuma in ure, prav tako pa prihaja dnevno v laboratorij več kot četrtina preiskovancev nenaročenih.

Brez sistema čakalne vrste bi vsekakor prihajalo do večje zmede, gneče in prerivanja preiskovancev v čakalnici. Razumemo, da je vsaka sprememba ob uvedbi stresna in se zaradi nepoznavanja sistema lahko pojavlja nezadovoljstvo, vendar verjamemo, da bo, ko se bomo vsi skupaj navadili novega sistema čakalne vrste, prednost le tega vsem očitna.

Podrobnosti TUKAJ.

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Skip to content