Delovanje pediatričnih in šolskih ambulant ter organizacija dela v ZD Velenje

Spoštovani,

seznanjamo vas, da nam kljub trudu in aktivnem kadrovskem iskanju tekom letošnjega poletja, žal nove zdravnice, specialistke pediatrije, ni uspelo pridobiti v naše vrste. Zato smo primorani delo organizirati tako, da bo imela obstoječa zdravnica, ga. Barbara Rebernik, dr. med., spec. ped., tudi od septembra 2023 dalje ambulanto v prostorih ZD Velenje, kot je bilo med počitnicami in letnimi dopusti.

S takšno organizacijo dela, bodo zdravnice, ki delajo v predšolsko-šolskem dispanzerju, lažje zagotavljale vse potrebne zdravstvene storitve, vključno s preventivo in se ob morebitnih odsotnostih nadomeščale.

Pri odločitvi, da bo ambulanta zdravnice, ga. Barbare Rebernik, dr. med., spec. ped., v ZD Velenje in ne v ZP Šmartno ob Paki, je pretehtalo tudi dejstvo, da je število opredeljenih pacientov iz Velenja večje kot število opredeljenih pacientov iz Šmartnega ob Paki. Dodatna težava, ki se pojavi pri selitvi zdravnika iz ene ambulante v drugo, je tudi v zdravstveni dokumentaciji, ki (ker ni v digitalni obliki), ni vselej na voljo ob obravnavi bolnika na različnih lokacijah.

Izjema so preventivni pregledi za potrebe šolske sistematike, ki se bodo še naprej izvajali v ambulanti ZP Šmartno ob Paki. Ti so načrtovani in zanje je zdravstveno dokumentacijo mogoče pravočasno pripraviti.

Otroci opredeljeni pri zdravnici, ga. Barbari Rebernik, dr. med., spec. ped., ostajajo vsi še naprej opredeljeni pri njej, ne glede na to, ali so iz Šmartnega ob Paki ali iz Braslovč, Gornjega Grada, Nazarij, Ljubnega, Mozirja, Polzele, Rečice ob Savinji v kolikor je to njihova želja. Spremenila se je le lokacija delovanja ambulante.

Paciente iz občin Braslovče, Gornji Grad, Nazarje, Ljubno, Mozirje, Polzela, Rečica ob Savinji, katerih izbrana osebna zdravnica je ga. Barbara Rebernik, dr. med., spec. ped., obveščamo, da nove paciente vpisuje zdravnica, ga. Nina Lah, dr. med., spec. ped., in sicer v Nazarjah, v kolikor se do Velenja niste pripravljeni voziti.

Vsekakor se še naprej trudimo z iskanjem novih sodelavcev zdravnikov in bomo, da bi lahko, takoj  ko bo mogoče, ponovno odprli predšolsko-šolsko ambulanto v ZP Šmartno ob Paki.

Za več informacij: https://zd-velenje.si/

Zdravstveni dom Velenje
Vodnikova cesta 1,
3320 Velenje

Prikaži na zemljevidu

Telefon
03 899 54 00

E-poštni naslov
info@zd-velenje.si

Obiščite nas na Facebook-u

ZD Velenje je možno
spremljati tudi na naši
Facebook strani.

Specialisti družinske medicine, pediatrije, urgentne medicine, ginekologije, dermatologije, rentgenologije, medicina dela in športa, pulmologije, kardiologije, alergologije, psihiatrije

Zasebnost | Piškotki | Varstvo osebnih podatkov
Copyright © 2023, Zdravstveni dom Velenje.
Vse pravice so pridržane. Izvedba iDengo.

Skip to content